V košíku nemáte žiadne produkty
Naspäť do obchoduFarba | |
---|---|
Zvyšk. cukor | |
Druh | |
Odkiaľ | |
Vinárstva a výrobcovia | |
Odroda/apelácia | |
Ročník | |
Jedlo | |
Špeciálne kategórie | |
Cena | |
Objem |
Víno
Alkohol [% obj.]: 13,90
Zvyškový cukor [g.l ]: 2,70
Obsah kyselín [g.l ]: 5,71
Z DENNÍKA VINÁRA:
Komplexné, mohutné a súcasne elegantné víno v prívlastkovej kvalite
bolo vyrobené asamblážou vín z odrôd (Alibernet, Dunaj, Merlot,
Frankovka modrá)z hrozna v najlepšej technologickej zrelosti z
vlastných vinohradov. Dlhšou maceráciou na šupkách pri nízkej
teplote, nasledujúcim pomalým prekvasením a po scelení dôkladným
13-mesacným zrením vo viackrát použitých barikových a velkých
pättisíc litrových dubových sudoch, sme vyrobili jedinecné cuvée
hodné velkých gastronomických i degustacných udalostí. Rocník 2012
pookreje niekolkorocným dozrievaním vo flašiach do nádherného
terciárneho buketu, no dovtedy ho môžete pravidelne pri rôznych
príležitostiach ochutnávat.
ODRODA:
Alibernet, Dunaj, Merlot, Frankovka modrá
CHUTOVÉ A SENZORICKÉ VLASTNOSTI:
Víno tmavej karmínovocervenej farby, plné ocarujúcej
ovocno-balzamickej vône višní, brusníc, sliviek a moruší s tónmi
sladkého dreva, maku i pecených gaštanov. Bohatá a komplexná chut
s vysokým extraktom je ovplyvnená vdacným rocníkom, vynikajúcou
zrelostou hrozna, jeho pomalou maceráciou na šupkách pri nízkej
teplote, ako aj jedinecným procesom dozrievania výsledného cuvée v
starších aj nových dubových sudoch. Zamatovo sladké taníny a vyšší
obsah alkoholu pekne harmonizujú s delikátnou štavnatou a dlhou
dochutou vína do jedinecnej elegancie.
ODPORÚCANIE K JEDLU:
grilovaný anksteak s teplým šalátom zo špargle, hrášku, paradajok,
s redukciou z cerveného vína a so zemiakovou kašou; pomaly
pecená hovädzia hrud v cervenom víne so šafranovou omáckou aioli
a grilovanými sladkými zemiakmi
14,40 €
Komplexné, mohutné a súcasne elegantné víno v prívlastkovej kvalite
bolo vyrobené asamblážou vín z odrôd (Alibernet, Dunaj, Merlot,
Frankovka modrá)z hrozna v najlepšej technologickej zrelosti z
vlastných vinohradov. Dlhšou maceráciou na šupkách pri nízkej
teplote, nasledujúcim pomalým prekvasením a po scelení dôkladným
13-mesacným zrením vo viackrát použitých barikových a velkých
pättisíc litrových dubových sudoch, sme vyrobili jedinecné cuvée
hodné velkých gastronomických i degustacných udalostí. Rocník 2012
pookreje niekolkorocným dozrievaním vo flašiach do nádherného
terciárneho buketu, no dovtedy ho môžete pravidelne pri rôznych
príležitostiach ochutnávat.
Nie je na sklade