V košíku nemáte žiadne produkty
Naspäť do obchoduFarba | |
---|---|
Zvyšk. cukor | |
Druh | |
Odkiaľ | |
Vinárstva a výrobcovia | |
Odroda/apelácia | |
Ročník | |
Jedlo | |
Cena | |
Objem |
Víno
Výroba tohto cuvée začala samostatným spracovaním odrody Semillon pri cukornatosti 21,5 °NM a odrody Sauvignon v dvoch termínoch pri cukornatosti 19,5 °NM a 22 °NM. Pri spracovaní sme kládli veľký dôraz na šetrné odstopkovanie a lisovanie hrozna. Odkalený mušt kvasil za pomoci ušlachtilých kvasiniek pri nízkej teplote 12 °C. Časť vína odrody Semillon vyzrievala v nových barikových sudoch po dobu 3 mesiacov. Tvorba vína Cuvée sari nastala kupážovaním 4 mesiace po dokvasení jednotlivých odrôd, kde Semillon odovzdal svoju typickú melónovú vôňu s plnou minerálnou chuťou a Sauvignon priniesol do vína iskru a sviežosť. Farba vína je žlto-zelenkavá. Vo vôni je herbálna nota lúčnych kvetov, ktorú zvýrazňuje aróma citrusovej kôry a egrešov. Chuť je suchá, stredne dlhá a harmonická. Pôsobivá sviežosť v ústach zaujme tónmi vinohradníckych broskýň a zeleného čaju s jazmínom. Vyzrievanie v dubovom sude zanechalo v dochuti vína nežný krémový dotyk vanilky.
Vinohradnícka oblasť Nitrianska
Vinohradnícky rajón Vrábeľský
Vinohradnícka obec Tajná
Použité odrody: Semillon 60 %, Sauvignon 40 %
14,90 €
Výroba tohto cuvée začala samostatným spracovaním odrody Semillon pri cukornatosti 21,5 °NM a odrody Sauvignon v dvoch termínoch pri cukornatosti 19,5 °NM a 22 °NM. Pri spracovaní sme kládli veľký dôraz na šetrné odstopkovanie a lisovanie hrozna. Odkalený mušt kvasil za pomoci ušlachtilých kvasiniek pri nízkej teplote 12 °C. Časť vína odrody Semillon vyzrievala v nových barikových sudoch po dobu 3 mesiacov.
Nie je na sklade