V ročníku 2018 dominuje zrelé ovocie, čerešne, višne dobre vyvážené vanilkou a jemným korením. Chuť je plná a vyvážená. Dochuť je pikantná, ale veľmi jemná dominujú zamatové taníny, ktoré sa budú postupom času zjemňovať. Víno je vhodné na pitie už teraz a má potenciál archivácie 15-20 rokov.Oblasť : Tuscany
Martinengo Barbaresco je bez pochýb najdôležitejším vinom vinárstva Marchesi di Gresy. Je to víno nesúce eleganciu, ktorá pochádza z jeho viníc. Vinice sa nachádzajú v komúne Barbaresco Martinengo. Svah má južnú orientáciu v nadmorskej výške 280m.
Odroda: 100% Nebbiolo
Ideálne podávať k bielym a červeným mäsám s výraznejšími chuťami, alebo k dlhšie vyzrievaným syrom.
Vo vôni ponúka toto víno pocity sladkého tabaku, kože a korenia. Chuť je plná, harmonická s dlhou dochuťou.
Ide o súché, ľahké a svieže víno určené na skorú konzumáciu (treba si ho vychutnať do pár mesiacov). Archivácia tohto vína teda nieje vhodná. Aktuálny ročník: 2021
Beaujolais Villages z vinárstva Louis Jadot vyrobené z odrody Gamay Noir vo francúzskom regióne s rovnomenným názvom Beaujolais. Odroda Gamay Noir má tenkú šupku s nižším obsahom tanínov vďaka čomu sú aj mladé vína z tejto odrody jemnejšie.
Chocolate Block je cuvée z odrôd Syrah (73%); Cabernet Sauvignon (12%); Grenache Noir (10%); Cinsault (4%) a Viognier (1%). Väčšina Syrah, Grenache Noir, Cinsault a Viognier pochádza z Swartlandu kde sú jedinečné pestovateľské podmienky s hlbokými koreňmi, čo prispieva k optimálnej koncentrácii farby, chuti a tanínov.
Na výrobu vína Bonne Nouvelle z vinárstva Remhoogte (Juhoafrická republika) boli použité odrody 57% Merlot, 38% Cabernet Sauvignon a 5% Pinotage. Hrozno bolo zbierané ručne.
Toto víno fermentovalo v otvorených 500l sudoch. Vo vôni čerešňové tóny doplnené sladkým drievkom. Chuť je vyvážená s jemnými tanínmi.
Frankovka modrá z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti - vinárstvo Bott Frigyes. Chuť je lahodne ovocná, stredne plná umocnená zamatovými tanínmi a jemnou korenitosťou. Má dobre integrované kyselinky, ktoré umocňujú v ústach pocit sviežosti a šťavnatosti.
Rulandské modré z rakúskeho vinárstva Bründlmayer je víno červenej až granátovej farby s fialovými odleskami. Vo vôni sú ostružiny, slivky, kvetinové a drevité tóny. V chuti je jemne korenisté, s praženými arómami, vanilkou a višňovými arómami. Je to elegantné a zvodné víno so zamatovými trieslovinami, strednou zložitosťou a príjemnou mineralitou v dochuti.
Brunello intenzívnej rubínovo červenej farby. V intenzívnej vôni môžeme nájsť sladké drievko či ružu. V chuti pevné telo s príjemnými tanínmi a dlhou perzistenciou.
Víno s arómou čiernych ríbezlí či ostružín. Chuť je plná s notami sliviek a zrelých višní. Odporúčanie k jedlu: srnčie ragú s brusnicovou omáčkou, údené kačacie prsia so šalotkou, grilovaný jelení chrbát na šípkovej omáčke
Víno sýtej tmavorubínovej farby s pôsobivou pevnou ovocnou vôňou, v ktorej dominujú tóny čiernych ríbezlí, černíc a čučoriedok.
Chuť je príjemne zamatová, korenistá, odrodovo ovocná s výraznými tónmi čierneho bobuľového ovocia, s impozantnou štruktúrou kyselín a tanínov.
Cabernet Sauvignon barrique z vinárstva Juraj Zápražný ročník 2012 Special Selection. Farba tohto Cabernetu je veľmi intenzívna s prenikavou vôňou čiernych ríbezlí a višní v čokoláde. Chuť je štruktúrovaná, hebká obohatená o tóny leskných plodov a horkej čokolády
Tento Cabernet Sauvignon Emblem z Kalifornie (Napa Valley) poskytuje plné telo a krásne čuroriedkové a černicové vnemy. Jablčno-mliečne kvasenie ako aj zrenie prebiehalo vo francúzkych dubových sudoch (2/3 nové sudy).
Veľmi peklný Cabernet Sauvignon Oberon ročník 2016 z Napa Valley s tónmi čiernych čerešní a dotykom kandizovaných černíc a korenia. Odporúčame podávať k steakom, pokrmom z kačacieho a jahňacieho mäsa.
Winemaker´s Red Cabernet Sauvignon Blend 2016. Červené víno z vinárstva Viña Carmen v Chile vyjadrujúce živosť údolia Alto Maipo. Toto hlboké a intenzívne rubínovo červené víno je veľmi aromatické, koncentrované a vyzreté. Vo vôni prevažuje zrelé červené ovocie, čierne ríbezle, čierne čerešne a ľahký nádych tabaku. Pevné triesloviny dodávajú vínu ohromnú štruktúru a hĺbku.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia