Antonio Argiolas založil svoje vinárstvo na ostrove Sardínia, 20 kilometrov severne od hlavného mesta Cagliari v roku 1938. Stále viac a viac upriamoval svoju pozornosť na kvalitu hrozna, pred kvantitou, aby na Sardínii produkoval vína špičkovej kvality, ktoré boli plné charakteru, zároveň však cenovo dostupné. Po rokoch úsilia dobyl svetové vinárske trhy a vinárstvo je v súčasnosti uznávané ako popredný výrobca vín na Sardínii. Koncom 80-tych rokov sa zapojil do projektu s úspešným piemotským enológom (Giacomo Tachis), čo napokon priviedlo jeho firmu tam, kde by to sám Antonio nikdy nepredpokladal. Od elegantných šumivých vín až po štruktúrované červené, jemné sladké vína, či jednoodrodové Vermentino, ktoré nikde inde neprodukujú tak intenzívne ovocné. Sardínska vínna kultúra a pôsobivá odrodová rozmanitosť sú v kolekcii vín Argiolas plne viditeľné.
Územná identita sa v posledných rokoch stala ešte dôležitejšou vo výrobnej filozofii, najmä pod vedením talentovaného enológa Mariana Murru. Panstvo má teraz obrábanú plochu 230 hektárov. Všetky vinice Argiolas sa nachádzajú na juhu ostrova medzi Serdianou a Golfo di palmas, aby zostali verný pôvodnému štýlu vína. Vyrábajú archetypálne vína z pôvodných odrôd ako napríklad Cannonau, Vermentino di Sardegna, Carignano a Monica di Sardegna. V súčastnosti vedú rodinné vinárstvo synovia Antonia – Franco a Giuseppe. Aktívne im pomáhajú aj ich deti Valentina, Francesca a Antonio, ktorí si rovnako dobre uvedomujú veľký potenciál sardínskych vín a naďalej tak nechávajú naplniť víziu, ktorú vytvoril ich starý otec Antonio, a síce vyrábať špičkové vína za dostupné ceny, ktoré sú zároveň skvelým pôžitkom z pitia – to je krédo Argiolas!
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia