Príbeh francúzskeho vinárskeho domu Champagne Michel Henriet sa začal okolo roku 1850, kedy Arthémise Henriet kúpila prvý pozemok vo Verzenay, v srdci Montagne de Reims. Je to najprestížnejšej oblasť pre Champagne, jedna zo 17 dedín, ktoré sa môžu pýšiť apeláciou Grand Cru. Svoje prvé šampanské vyrobili roku 1930. V 60. rokoch minulého storočia vytvoril Michel Henriet svoju vlastnú etiketu, ktorá následne upevnila svoj úspech na produkciu okolo 50 000 fliaš ročne. V súčasnosti vedie vinárstvo jeho dcéra Madame Magali, za pomoci svojho manžela a detí.
Kremičito-vápencová pôda a vynikajúca expozícia, sú dôležitým predpokladom na produkciu hrozna najvyššej kvality. Nepretržitá, neustála, metodická, starostlivá práca vo vinohrade je základom kvalitnej úrody. Následne sa v pivniciach celá práca dokončuje. Vďaka skúsenostiam a citlivosti výrobcu, schopného zostaviť cuvée tak, aby zvýraznilo to najlepšie, čo jeho vína dokážu vyjadriť.
Vinárstvo vyrába svoje Champagne v rôznych štýloch, čo umožňuje aj tým, ktorí majú konkrétnejšie potreby, nájsť víno dokonale prispôsobené ich osobnému vkusu.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia