Novozélandské vinárstvo Cloudy Bay založil začiatkom 80-tych rokov David Hohnen a Kevin Judd. Po dôkladnej analýze pôdy a podnebia zasadili pri ústí rieky Wairau River v zálive Cloudy Bay prvé viniče. Vtedy ešte netušili, aké štýlové víno raz budú v regióne Marlborough vyrábať. K jedinečnosti tohto vína prispieva podnebie v Cloudy Bay, podobné stredomorskému, v kombinácii s kamenistou a hlinitou pôdou. Jedinečný však nie je len rodný kraj tohto vína, ale aj jeho náročná výroba: zber v chladných nočných a ranných hodinách, šetrné lisovanie, filtrácia, kvasenie v ochladených a ohriatych oceľových nádržiach s čistou kultúrou kvasiniek a s prirodzenými kvasinkami. Sauvignon Blanc z Cloudy Bay Vineyard na vinárskych súťažiach pravidelne získava viac než 90 bodov.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia