Talianske vinárstvo Masi bolo založené v roku 1772, kedy rodina Boscaini zužitkovala svoju prvú úrodu hrozna v prestížnych vinohradoch nachádzajpúcich sa vo „Vajo dei Masi“, údolí v srdci regiónu Valpolicella Classica. Po viac ako 200 rokoch vášnivého vinárstva je spoločnosť stále v rukách rodiny, ktorú v súčasnosti vedie už šiesta a siedma generácia. Vďaka využívaniu pôvodných odrôd hrozna, autochtónnych metód, výskumom a experimentom, ktoré vykonávajú, z nich robia jedného z najznámejších výrobcov vysokokvalitných talianskych vín na svete, ktoré sú uznávané a oceňované vo viac ako 120 krajinách. Neustále sa snažia o inovácie a odovzdávajú svoje odborné znalosti v metóde Appassimento (technika sušenia hrozna), ktorá sa praktizovala už od čias starých Rimanov. Vlastnia aj organicky spravované pozemky Poderi del Bello Ovile v Toskánsku a Masi Tupungato v Argentíne. Pri výrobe vína nepoužívajú žiadne vedľajšie živočíšne produkty ani produkty spôsobujúce alergie – VEGAN. Už viac ako štyridsať rokov Masi realizuje ambiciózny projekt rozvoja historických vinárstiev v spolupráci s: Conti Serego Alighieri, potomkovia básnika Danteho a majitelia panstva Valpolicella s najdlhšou históriou a tradíciou Conti Bossi Fedrigotti, prestížna značka z Trentina Canevel, výrobcovia špičkových šumivých vín vo Valdobbiadene. Masi je tiež partnerom v skupinách a združeniach, ktoré propagujú vysoko kvalitné talianske produkty na medzinárodnej úrovni, ako sú: Fondazione Altagamma, Comitato Leonardo, Istituto Grandi Marchi a Amarone Families
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia