Talianske vinárstvo Renieri sa nachádza v južnej časti územia Montalcino, smerom k Monte Amiata. Panstvo sa rozprestiera na 128 hektároch, z toho 30 hektárov sú vinice nachádzajúce sa v nadmorskej výške 350 – 400 metrov nad morom s 360 stupňovou expozíciou od východu na severozápad. Usadlosť postavená z kameňa, pochádzajúca zo 17 storočia bola v roku 1997 odkúpená Marcom Baccim, ktorý je majiteľom Castello di Bossi aj spoločnosti Renieri. Ihneď po kúpe, boli staré vinice po dôkladnej analýze terénu nanovo dosadené šiestimi klonmi Sangiovese naštepenými na podpník. Pôdy sú prevažne sopečného pôvodu, s vrstvami vápenca a hornín. Hlavnými odrodami tohto vinárstva sú Sangiovese pre víno Brunello a Rosso di Montalcino. Na menších výmerách sa pestujú odrody ako Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Petit Verdot pre vína IGT. Pivnica je takmer úplne pod zemou, čo im umožňuje využívať gravitačný systém na presun hrozna a na dozrievanie vín tak využívajú teplotu dosiahnutú prirodzeným spôsobom. Zozbierané hrozno sa dopravuje gravitáciou zo strechy, následne sa bobule dostanú do pivnice do nových nádrží z nehrdzavejúcej ocele na počiatočné kvasenie pri teplote 29° – 31°C. Macerácie trvá v priemere 3 až 4 týždne. Všetky vína podliehajú malolaktickému kvaseniu v dubových sudoch, kde postupne klesá sediment a začína proces dlhého dozrievania. Po malolaktickom kvasení majú vína v Renieri rôzne smery. Brunello di Montalcino je vystavené dvojitému starnutiu v zariadení na dozrievanie v prízemí Casale, oddelene od pivnice, kde je neustále regulovaná vlhkosť a teplota. Počiatočný proces starnutia prebieha v barikových sudoch a trvá asi 2 roky, počas ktorých sa odstraňujú sedimenty. Keď je víno číre, prechádza do veľkých dubových sudov na posledné obdobie dozrievania pred plnením do fliaš. Tento dvojkrokový proces zabraňuje tvorbe redukčných alebo sulfidových zápachov vo víne zo sedimentov, ktoré sa môžu v tej istej nádobe hromadiť po dobu štyroch rokov. Rosso di Montalcino, Re di Renieri a Regina di Renieri starnú v podzemnej pivnici rôzne obdobia, v závislosti od odrôd viniča, v ľahko opečených dubových barikoch z francúzskeho Allier. Starostlivé spojenie tradície a modernej technológie v pivnici spolu s náročnou prácou vo vinici pred každou úrodou poskytuje vína vynikajúcej kvality a pozoruhodnej osobitosti.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia