Chuť tohto Chardonnay z Alto Adige (Južné Tirolsko) je plná exotického ovocia pripomínajúceho ananás či mango. Na podnebí môžeme cítiť príjemnú mineralitu s náznakom živočíšnosti a sľudy. Toto víno sa hodí ako aperitív, prípadne k jedlám z morských plodov a bielemu mäsu. Fermentácia prebiehala v nerezových nádržiach. Víno následne zrelo 18 mesiacov na jemných kaloch.
Chardonnay Grand Barossa pochádza z austrálskeho vinárstva Château Tanunda, oblasti Barossa. Je svetložltej farby so zelenkastými a zlatistými odleskami. Vo vôni dominujú arómy citrusových plodov, melónu a bielej broskyne.
Hrozno použité na výrobu Chardonnay Langhe Gresy pochádza z dvoch rôznych viníc. Jedna z okolia dediny Barbaresco a druhá z dediny Treiso. Fermentácia prebieha v nových Aliter barikových sudoch kde víno následne pobudne 22 mesiacov.
Víno je veľmi elegantné, štrukturované s medovými a typickými lieskovými orechmi, nugátom a karamelom vo vôni.
Pre vinice s názvom Lafóa, platia štandardy kvality - vysoká redukciou hrozna s nízkou výťažnosťou vinohradu, pre dosiahnutie vyššej kvality úrody a tým aj lepších vín. Vína pochádzajúce z viníc Lafóa sú plné, zároveň však veľmi elegantné s veľkým potenciálom zrenia.
Vo vôni tohto suchého Rieslingu (Rizling Rýnsky) môžeme objaviť citrusové tóny so štipkou lipových kvetov. Chuť je šťavnatá s príjemnými kyselinkami a minerálnym záverom.
Chateau Doisy Daene Barsac pochádzajúci z francúzskeho vinárstva Château Doisy-Daëne z oblasti Bordeaux, je víno brilantnej zlatistej farby s jemne zelenkastými odleskami. Je ako tekuté zlato, z ktorého vyžaruje bohatá paleta aróm.
Cabernet blanc, ročník 2022 zo slovenského vinárstva Chateau Rúbaň je biele, suché víno vyrobené z modrej odrody Cabernet Sauvignon. Vôňa je intenzívna s prevládajúcimi ovocnými tónmi najmä čerstvých nektáriniek a zrelých broskýň. Chuť je šťavnatá a ovocná so sviežou štruktúrou pikantných kyselín a minerálnou textúrou.
Chateau Rúbaň, Milia, výber z hrozna, polosladké, 2022. Vôňa tohto vína je výrazná, marhuľovo-korenistá. Chuť je svieža, korenistá so stopou tropického ovocia.
Muškát žltý - mladé víno pochádzajúce zo slovenského vinárstva Rúbaň. Farba vína jé svetlá slamovo-zlatistá so zelenými odleskami po okrajoch. Vo vôni je mimoriadne atraktívne s intenzívnou aromatikou, plnou muškátových tónov, lúčnych kvetov, zrelého žltého ovocia a citrusov. V chuti je šťavnaté, plné ovocných kyseliniek, čerstvého korenia, štipky zvyškového cukru a doznievajúcich muškátových tónov v dochuti.
Noria (Chateau Rúbaň) má iskrivú žltozelenú farbu. Výrazne odrodová vôňa je plná lúčnych kvetov, čerstvého citrusového ovocia najmä grapefruitu a vinohradníckych broskýň. Chuť je dlhá, bohatá na ovocné kyseliny, ktoré sú v rovnováhe so zvyškovým cukrom. Obsahuje tóny citrusových plodov s dochuťou vinohradníckych broskýň
V decentne ovocno-kvetinovej vôni sú prítomné tóny citrusových plodov, lipového kvetu a jemné petrolejové nuansy. Suchá, svieža a súčasne intenzivna chuť pripomína čersvé citrusové ovocie s jemným dotykom dreva. Odrodová sviežosť vína je zvýraznená korenisto-medovou dochuťou.
Chateau Rúbaň Sekt Chardonnay Brut Nature - vo vôni je plné, nájdeme v ňom tóny zrelého ovocia, medovo-kvetinové tóny, doprevádzané tónmi hnedého masla a jemne pražených mandlí s decentnou biskvitovosťou v závere. Chuť je mimoriadne elegantná, uhladená a krémová s prekvapivou plnosťou a bohatosťou.
Chateau Rúbaň, Sekt Cuvée BRUT. Víno svetlej zlatistej farby. Elegantná vôňa na úvod pripomína kvitnúce kvety so zrelou stopou žltého ovocia a biskvitu. Suchá ovocná a minerálna chuť je podporená tónmi citrusových plodov a komplexnou štruktúrou s pevným a dlhým záverom.
Sekt Noria zo slovenského vinárstva Château Rúbaň je víno zlatistej farby s iskrivým zeleným odleskom a jemným, decentným perlením. Vôňa je výrazná, kvetinovo-ovocná s tónmi zrelého pomela, hrušky a limetkovej kôry.
Veltlínske zelené Chateau Rúbaň je víno žltozelenej farby s výraznou ovocnou vôňou grapefruitu a zelených jabĺk, podfarbenou jemnými mandľovými a minerálnymi tónmi. Chuť vina je výrazná so šťavnatými kyselinami a typickou mandľovou horkosťou na konci.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia