Spontánne kvasený Sauvignon, dva dni ležal na šupkách a zrel 6 mesiacov s kvasinkami. Nesnaží sa o najexpresívnejšiu podobu, ale pevnou mineralitou a kyselinkou z tufových pôd zhmotňuje terroirový charakter. Škrknutý kremeň dopĺňajú zelené egreše.
Sauvignon MOMO vyrobený organickým spôsobom ponúka arómý bylín a tropického ovocia s nádychom čiernych ríbezlí. Prirodzená fermentácia dala tomuto vínu bohaté telo s tónmi citrusovej kôry v závere.
Pozoruhodný Sauvignon Blanc pochádzajúci z novozélandského vinárstva Mount Nelson, ktorý kombinuje štýly a príchute "Nového sveta" so štruktúrou a minerálnosťou pripomínajúcou "Staré vína". Je to víno svetložltej farby so zelenými odleskami. Vo vôni je výrazná citrusová vôňa (grapefruit, citrón) s kvetinovými (baza čierna) a bylinkovými tónmi (mäta, žihľava).
Sauvignon GALILEO 2018 pochádzajúci zo slovenského vinárstva Mrva & Stanko je víno žltozelenej farby, s bohatou vôňou ovocno-rastlinných tónov, najmä zelenej broskyne, zrelých egrešov a lúčneho medu.
Zaujímavý Sauvignon blanc z organickej produkcie španielskeho vinárstva Casa Rojo s primárnou aromatikou zeleného jablka, broskyne či citrusov. V ústach je štrukturovaný, ideálny k morským plodom, alebo len tak.
Hrozno použité na výrobu Sauvignon Praedium Prail (suché víno) pochádza z polôh nadmorsej výšky 350 - 400 m n. m.) kde je ystavené veľkým rozdielom denných a nočných teplôt. V pôde je na tejto polohe vysoký podiel minerálov. Fermentácia prebiehala v nerezových nádržiach.
Víno svetlej, zelenkavožltej farby s jemným perlením a ľahkou perzistenciou peny. V osviežujúce vôni aj chuti sú prítomné tóny bieleho ovocia s herbálnou notou na jazyku umocnenou kúskami čerstvého citrusového ovocia.
Minerálny Rizling rýnsky, ktorý odráža terroir oblasti Rheingau s vôňou čerstvých jáblk, bielej broskyne a dule. Výborne sa hodí k rybám (pstruh, tuniak) a špargli.
Ročníkové cuvée tvorí z 85 % Chardonnay a z 15 % Pinot Noir. Víno svetlej zlatistej farby. Suchá ovocná minerálna chuť je podporená tónmi citrusových plodov a komplexnou štruktúrou s pevným a dlhým záverom. Sekt je vyrobený klasickou metódou kvasenia vo fľaši, tzv. Champagne Method. Podávať pri teplote 6 - 8 °C.
Sekt Palffy extra dry je vytvorený z odrôd Chardonnay a Pinot blanc. Je vyrobený tradičnou metódou kvasenia vo fľaši, tzv. Champagne Method. Zvyškový cukor: 12-16 g/l.
Shiraz The Grinder 2016 Výrazná aróma fialiek, sladkého drievka a kandizovaných čerešní vedú k štedrej chuti sliviek a čerešní s notami kože a cigary. Taíny sú pevné s dlhou dochuťou.
Krajna pôvodu : Juhoafrická republika
Vo vôni tohto Merlotu môžeme nájsť korenisté, slivkové arómy a bobulové ovocie.
Chuť je hodvábna s tónmi horkej čokolády.
Vychutnajte si toto víno s pečeným hovädzím mäsom, pečenou kačkou alebo s tvrdým syrom.
Sauvignon Cellar Selection 2022 s arómou tropickej mučenky, melónu, bielej broskyne a tónmi čerstvého citrónového tymiánu je prvým vínom ročníka 2022 v našej ponuke. Na podnebí je šťavnaté s dlhým aromatickým záverom.
Vôňa je intenzívna s arómami sladkého zrelého ovocia žltých odtieňov a jemne kvetinových tónov. Chuť je ovocná s tónmi egrešov a broskýň. Na podnebí je harmonická s dlhou, sladkastou dochuťou.
Veltlínske zelené TERROIR (suché), pochádazjúce zo slovenského vinárstva Skovajsa, ročník 2021, je biele víno žltej farby so zlatistým nádychom. Vôňa je sladkasto - korenistá.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia