Ľahký a hladký Modrý portugal z ročníku 2017. Vyvážené víno z Malokarpatskej oblasti Vás môže osloviť svojou harmóniou. V tomto portugale vieme objaviť ovocnosť, jemnú prácu so sudom, trošku korenia aj čokolády. Terra Parna ponúka už tradične portugal s výborným pomerom cena / kvalita. Treba ochutnať.
Víno granátovo červenej až rubínovej farby. Zrelá ovocná vôňa pripomína čierne bobuľové ovocie s koreneným podtónom. Po vytemperovaní sa zjavia príjemné tóny praženej kávy a intenzívna aróma čokolády. Chuť je pekne štrukturovaná, vyvážená a príjemne tanínová, prevládajú plnšie tóny horkej čokolády a kandizovanej višne.
Noblesné víno zlatej jantárovo-žltej farby s vyššou viskozitou (hustotou) vyrobené z hrozna klasických tokajských odrôd zušľachtených hubou Botrytis cinerea. Po pridaní vzácnej esencie z prezretých cibéb zrelo v našej tufovej tokajskej pivnici tri roky. Typická chlebovinka v bukete je podčiarknutá tónmi sušeného ovocia, bohatou mineralitou v chuti a potenciálom zrenia, ktorý ani po desiatkach rokov nekončí.
Ostrožovič, tokajský výber 5 putňový je víno so vzácnym zlatožltým jantárom vo vzhľade, opojnou arómou sladučkej chleboviny s podtextom sušených fíg, hrozienok a vanilkového struku, ponorených v lipovom mede. V bohatej expresívnej chuti sa stretávajú najväčšie túžby vinohradníka a vinára, ktoré potvrdzuje ekvilibria vyvolaná časom zrenia v sudoch z hlbokej tufovej pivnice, v harmónii ovocnej kyselinky a sladkého hroznového cukru ručne zberaných cibéb z nášho honu Makovisko.
Každoročne sa toto rosé cuvée, pochádzajúce zo slovenského vinárstva Velkeer pripravuje z troch najlepších ružových vín pivnice. V tomto víne badať štavnaté kyselinky Frankovky, ako aj džemové tóny prezretého Cabernetu.
Veltlínske červené skoré od Repa Winery pochádzajúce z Malokarpatskej vinárskej oblasti.
Tejto odrode sa ľudovo hovorí, „Véčeeska“, a patrí k skôr dozrievajúcim odrodám hrozna, z ktorých vyrobené vína si nájdu svoje uplatnenie aj ako pikantné a svieže mladé vína.
Zaujme elegantnou a nevtieravou vôňou s dominanciou bieleho ovocia, spolu s dotykmi marhuľového kvetu a minerálov. V chuti je bohatšie než väčšina slovenských Veltlínov. V ústach je suché, elegantné, stredne plné s jasným minerálnym podtónom. Nájdeme v ňom tóny citrusov, zeleného jablka a bielych kôstkovín, ktoré sú dopĺňané jemným korením. Príjemné kyselinky tvoria základ štruktúry a robia víno mimoriadne živím a šťavnatým. Dochuť je pomerne dlhá, jemne korenistá.
Chuť tohto slovenského novošlachtenca (Dunaj) je ovocná a plná. Môžete tu objaviť tóny bobuľového ovocia. Suché víno s prívlastkom výber z hrozna. Chuť tohto slovenského novošlachtenca (Dunaj) je ovocná a plná. Vo vôni čučoriedky, moruša sprevádzaná černicami. V chuti môžete objaviť tóny kôstkového a bobuľového ovocia. Dochuť sa nesie v znamení horkej čokolády a sladkých tanínov.
Tramín červený s výraznejšími arómami medu, ruží a jemného korenia. Chuť je plná s medovo-korenistým nádychom. Suché víno s prívlastkom výber z hrozna.
Tento Cabernet Sauvignon (Mrva & Stanko) je vyrobený z hrozna pochádzajúceho len z jedinej polohy, čo zaručuje vínu jeho nezameniteľnú, jedinečnú a typickú charakteristiku.
Alibernet z ELESKA bol zbieraný pri cukornatosti 23 stupňov NM. Po šetrnom spracovaní hrozna nasledovala kryomacerácia pri teplote 4 stupne Celsia po dobu 5 dní. Nasledovalo riadené kvasenie. Toto víno zrelo po dokvasení 10 mesiacov v dubových sudoch.
Barikový Alibernet z Južnoslovenskej vinohraníckej oblasti. Suché víno s prívlastkom výber z hrozna. V aróme nájdeme tóny grafitu, fialiek a nedozretých makovíc. Plná chuť je pretkaná šťavnatosťou kôstkovín, čiernych ríbezlí a horkou čokoládou.
Ľadový zber. Táto klasifikácia vína je asi najpresnejšia zo všetkých (vraví mi z duše), pretože pri zbere, keď ortuť teplomera klesne minimálne na -7 °C, nie je ľadové len hrozno a krajina, ale hneď po prvých 10 minútach strávených 5. decembra vonku bolo ľadové naozaj všetko. Nos, uši a prsty skrehnuté na cencúľ. Horúca bola len nálada zberačov vybičovaná túžbou napiť sa o pár dní sladkého dezertu a zároveň radosťou zo zdravého hrozna, čo nie je vždy samozrejmosť.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia