Dunaj, autentické, suché červené víno. Farba je tmavá červená. Vôňa je mimoriadne koncentrovaná a hustá, nájdeme v nej lekvárové tóny zrelých čiernych bubuľovín a sliviek. Chuť vína je plná, mäsitá a šťavnatá, príjemne korenistá, s tónmi džemu z čiernych a červených bobuľovín s jemným podtónom čokolády. Sviežosť dávajú príjemné kyselinky, ktoré mierne odľahčujú mohutnosť a silu vína.
Frankovka modrá - autentické, suché červené víno pochádzajúce zo slovenského vinárstva Kasnyik. V intenzívnej vôni dominujú tóny zrelého červeného ovocia, lesných bobuľovín, jemné tóny kávy, korenia a minerálov. V chuti upúta bohatosť tmavého ovocia, lahodnosť a guľatosť dotvárajú zamatové taníny. Objem umocňuje niečo cez 3 gramy zvyškového cukru. Príjemné kyselinky tvoria základ viac vrstevnatej a pevnej štruktúry, ktoré umocňujú parádnu šťavnatosť. Ovocná dochuť je výrazná, jemne minerálno-korenistá.
Rizling Rýnsky, autentické víno z vinárstva Kasnyik zaujme krásnou a sviežou vôňou s dominanciou jabĺk a marhúl v spojení s tónmi bylín a minerálov. Má stredne plné telo s výborne integrovanými kyselinkami, ktoré zabezpečujú sviežosť a šťavnatosť. Na jazyku sú cítiť jemné triesloviny, biele ovocie a citrusy. Jemnú krémovú dochuť mu dodalo zrenie na sedimente.
Orange Rizling Vlašský, autentické biele víno z vinárstva Kasnyik v ktorom dominuje prirodzená chuť hrozna so zrelými jablkami, hruškami, bielou broskyňou spolu s jemnými tónmi čaju a minerálov. Stredne plná čistá chuť je mimoriadne svieža a šťavnatá. Na jazyku pomerne bohaté, citrusy, biele ovocie, dotyky trieslovín a minerálov.
Zaujme elegantnou a nevtieravou vôňou s dominanciou bieleho ovocia, spolu s dotykmi marhuľového kvetu a minerálov. V chuti je bohatšie než väčšina slovenských Veltlínov. V ústach je suché, elegantné, stredne plné s jasným minerálnym podtónom. Nájdeme v ňom tóny citrusov, zeleného jablka a bielych kôstkovín, ktoré sú dopĺňané jemným korením. Príjemné kyselinky tvoria základ štruktúry a robia víno mimoriadne živím a šťavnatým. Dochuť je pomerne dlhá, jemne korenistá.
BIO Chardonnay z rodinného vinárstva Mátyás. Hrozno použité na výrobu tohto vína pochádza zo Strekovského rajónu, obec Nová Vieska. Filozofia vinárstva Mátyás :
„To, čo vytvorila príroda, je vždy lepšie ako to, čo bolo vytvorené umelo."
Frankovka modrá z viníc na vulkanickom podloží po trojtýždňovom kvasení na otvorených kadiach rok zrela v dubových sudoch. Charakter čerešnovej kôstky a horkej čokolády s pevným minerálno-tanínovým základom
Polosuchá Pesecká leánka z vinohradu vysadeného na tufovo-sopečnom podloží, ktoré vychrlil mohutný Štiavnický stratovulkán. Spontánne kvasená zrela 6 mesiacov s kvasinkami. Šťavnatá, ovocná a temperamentná, s jemne marhuľovo-nasladlým záverom.
Pesecká leánka našich starých rodičov. Bezprostredná, úprimná, ako dobrí ľudia z nášho kraja, ktorí sa narodili do sveta bez pretvárky. Zrela rok v drevených sudoch s kvasinkami
Spontánne kvasený Sauvignon, dva dni ležal na šupkách a zrel 6 mesiacov s kvasinkami. Nesnaží sa o najexpresívnejšiu podobu, ale pevnou mineralitou a kyselinkou z tufových pôd zhmotňuje terroirový charakter. Škrknutý kremeň dopĺňajú zelené egreše.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia