Codorníu je jedným z najstarších vinárstviev v španielsku. Je príbehom osemnástich generácií vinohradníckej rodiny, symbolom kontinuity, inovácie a lojality k svojmu pôvodu. V roku 1659 manželstvo Anny, Codorníovej dedičky, a Miquela Raventósa spojilo dve vinárske dynastie. Ich dedičia prijali meno Raventós, ale Annino priezvisko Codorníu sa stalo značkou medzinárodnej prestíže, ktorá žije dodnes. Prvú fľašu cava vyrobil v roku 1872 Josep Raventós, pričom použil tradičnú metódu na zmes pôvodných odrôd viniča Penedès: Macabeo, Xarel·lo a Parellada. Codorníu odzrkadľuje históriu, tradíciu, vášeň a odbornosť rodinného vinárstva s viac ako 450-ročnou históriou, ktoré si dnes naďalej udržiava svoju vedúcu pozíciu vo výrobe kvalitných vín a cavy.
Boli tiež priekopníkmi v zavádzaní nových odrôd do Španielska, ako napríklad Chardonnay v roku 1984 a Pinot Noir v roku 2002 (obe pôvodne z Burgundska). Cava je vysokokvalitné šumivé víno vyrobené v Španielsku tradičnou metódou, pôvodne nazývané Méthode Champenoise. Jeho hlavnou charakteristikou je, že druhá fermentácia zmesi vín prebieha vo fľaši. Počas tohto procesu sa objavujú bublinky cava a získava svoju jedinečnú chuť. Fľaše sa uskladnia v pivniciach najmenej deväť mesiacov. Rôzne štýly cava závisia od obdobia starnutia.
Cava de Guarda (starnutie 9 až 12 mesiacov)
Reserva (starnutie najmenej 18 mesiacov)
Gran Reserva (starnutie najmenej 30 mesiacov)
Cava de Paraje Calificado (minimálne 36-mesačné zrenie a hrozno z jedného vinohradu so špeciálnymi vlastnosťami)
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia