Talianske vinárstvo Colterenzio (Schreckbichl) sa nachádza v oblasti Alto Adige a funguje ako družstvo už od roku 1960 keď ho v mestečku Appiano založilo 28 miestnych vinárov.
Družstvo sa postupne rozrastalo a dnes ho už tvorí 300 členov, ktorý sa starajú o vinohrad a zabezpečujú pre Colterenzio kvalitné hrozno. Na plochce cez 300 hektárov sa starajú namä o hrozno z odrôd Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Griggio, Sauvignon a Gewurztraminer.
V chuti je bohaté a mohutné s plným telom, príjemne sa rozvíjajúcimi korenistými a ovocnými tónmi s harmonickým a vytrvalým záverom. Dobre sa páruje k jedlám z rýb a k syrom.
Chuť tohto Chardonnay z Alto Adige (Južné Tirolsko) je plná exotického ovocia pripomínajúceho ananás či mango. Na podnebí môžeme cítiť príjemnú mineralitu s náznakom živočíšnosti a sľudy. Toto víno sa hodí ako aperitív, prípadne k jedlám z morských plodov a bielemu mäsu. Fermentácia prebiehala v nerezových nádržiach. Víno následne zrelo 18 mesiacov na jemných kaloch.
Pre vinice s názvom Lafóa, platia štandardy kvality - vysoká redukciou hrozna s nízkou výťažnosťou vinohradu, pre dosiahnutie vyššej kvality úrody a tým aj lepších vín. Vína pochádzajúce z viníc Lafóa sú plné, zároveň však veľmi elegantné s veľkým potenciálom zrenia.
Hrozno použité na výrobu Pinot Bianco Cora (suché víno) pochádza z dvoch polôh (nadmorská výška 230 a 650 m n. m.) kde je ystavené veľkým rozdielom denných a nočných teplôt. Fermentácia prebiehala v nerezových nádržiach čo zaručuje tomuto vínu čerstvú aromatiku a živú sviežosť.
Hrozno použité na výrobu Pinot Grigio Classic (Rulandské šedé - suché víno) pochádza z polôh nadmorsej výšky 350 - 400 m n. m.) kde je ystavené veľkým rozdielom denných a nočných teplôt. Pôda je tu hrubá a piesčitá s vyšším obsahom uhličitanu vápenatého.
Hrozno použité na výrobu Sauvignon Lafóa (suché víno) pochádza zo slnečných polôh. V pôde dominuje piesok a moravská usadenina. Ide o najlepšie polohy s vysokou redukciou a nízkou výťažnosťou vinohradu. Fermentácia prebiehala 1/2 v nerezových nádržiach a 1/2 v dubových a barikových sudoch. Konečný blend sa mieša po 8 mesačnom zrení na vlastných kaloch.
Elegantné Chardonnay z Alto Adige (Južné Tirolsko) s medovo - melónovými tónmi doplnenými jemnou vanilkou.
Fermentácia prebiehala v dubových sudoch. Víno následne zrelo 10 mesiacov na jemných kaloch.
Hrozno použité na výrobu Sauvignon Praedium Prail (suché víno) pochádza z polôh nadmorsej výšky 350 - 400 m n. m.) kde je ystavené veľkým rozdielom denných a nočných teplôt. V pôde je na tejto polohe vysoký podiel minerálov. Fermentácia prebiehala v nerezových nádržiach.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia