José Ferrer zdedil priekopníckeho ducha svojho otca s bojoval za svoj sen vyrábať výnimočné šumivé víno v novom svete. V 80. rokoch sa vydal z Barcelony v Španielsku do Kalifornie v Sonome s úlohou vybudovať v Carnerose uznávané vinárstvo zamerané na šumivé vína, ktoré nazval Gloria Ferrer. V súčastnosti patria k najslávnejším vinárskym tímom v Kalifornii. Stredomorské podnebie v Carnerose, kopce a morské vplyvy boli ideálne na pestovanie dvoch najdôležitejších šumivých vínnych odrôd hrozna – Pinot Noir a Chardonnay. V roku 2016 získala spoločnosť Gloria Ferrer oficiálnu certifikáciu udržaťelného hospodárstva od Kalifornskej vinohradníckej aliancie.
Ich prvotriedne hrozno sa pestuje na dvoch rančoch v Carnerose. Pinot Noir je vysadený v skalnatých sopečných pôdach na najvyšších hrebeňoch panstva. Chardonnay sa vysádzajú do ílovitých pôd v spodných častiach panstva. Výroba prebieha metódou Méthode Traditionnelle.
Šumivé víno Sonoma Brut pochádzajúce z kalifornského vinárstva Gloria Ferrer bolo starostlivo vyrobené výhradne z ručne zbieraného hrozna Pinot Noir a Chardonnay. Na ich 335-hektárovom pozemku v okrese Sonoma Carneros sa vysadilo vyše 40 rôznych výberov z Pinot Noir a Chardonnay. Práve táto vinárska rozmanitosť im umožňuje dôsledne produkovať šumivé Cuvées so zložitosťou a čistým ovocím. Dominuje v ňom Pinot Noir, štylistické rozhodnutie, ktorý vnáša komplexný aromatický a chuťový profil.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia