Vinárstvo Kaikén postavil v roku 1920 Italo Calise. V začiatkoch vinárstvo vyrábalo aj olivový olej, destilované nápoje a kyselinu vínnu.
Úspechy však prišli až po príchode čilského vinára Aurelia Montesa v roku 2001, ktorý vedel, že Mendoza je dokonalým miestom na výrobu vín Kaiken, vín, ktoré stelesňujú všetko to, čo by vynikajúce víno malo mať. Priniesol sem všetky svoje skúsenosti a nadšenie, ktoré získal už aj pri založení vinárstva Viňa Montes v Čile. Po dôkladnom výbere sa rozhodol pre hrozno výnimočnej kvality z oblasti Mendoza okolia Maipú, Cruz de Piedra, Ugarteche, Agrelo a údolia rieky Uco.
Pestovanými odrodami hrozna, z ktorých vyrábajú vína, sú tie, ktoré najviac vystihujú charakter Argentíny – Malbec a Cabernet Sauvignon. V ich prvom produkčnom roku 2002 dosiahli skvelé výsledky v kategórií vín Kaiken Reserva. O rok neskôr boli na trh uvedené vína kategórie Kaiken Ultra v obidvoch odrodách, Malbec aj Cabernet Sauvignon.
Značka je inšpirovaná „Caiquén“, divou husou z Patagónie, ktorá lieta cez pohorie Ánd medzi Argentínou a Čile. Má v nás evokovať, aby sme si roztiahli krídla, nechali sa unášať, voľne si užívali, a vydali sa na zmyselnú cestu vôní a chutí, ktoré majú predstavovať argentínsku krajinu. Dnes má vinárstvo kapacitu na výrobu 7 miliónov litrov vína.
Vďaka 1 500 sudom na starnutie a betónovým nádržiam na efektívnejšie využitie energie prostredníctvom inovatívnych biodynamických postupov spĺňajú ich procesy najvyššiu kvalitu súčasného vinárstva.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia