Vinárstvo „Cantine Franco“ založil Antonio Franco v Talianskom Valdobbiadene v roku 1919. Valdobbiadene sa nachádza na úpätí Prealps, v benátskom regióne a je známy predovšetkým výrobou Prosecca. Toto vinárstvo je jedným z najstarších vo Valdobbiadene, ktoré sa nachádza v centre mesta, neďaleko od prírody a viníc. Antonio Franco vinárstvo založil, Nino ho rozšíril a Primo zlepšil výkonnosť podniku. Primo Franco prevzal podnik v roku 1982, čo bolo zlomovým bodom. Primo začal cestovať a úspešne exportovať vína v Európe, Amerike aj na Ďalekom východe. Zároveň investoval do výrobného procesu tak, aby zvýšil kvalitu vína.
Zrušil výrobu vín, ktoré boli pre danú oblasť atypické . Sústredil sa na pestovanie hrozna s cieľom dosiahnuť vysokú kvalitu už surového materiálu až po finálny výrobok. Primo Franco bol jedným z prvých priekopníkov exportu a zavedenia Prosecca na medzinárodný trh s cieľom ponúknuť aj niečoho iné ako je šumivé víno Champagne. Bol úspešným vďaka jeho otvorenému prístupu, jeho spontánnosti, spoľahlivosti, šarmu a schopnosti komunikovať, láske k jeho práci, a v neposlednom rade vďaka vysokej kvalite a lahodnosti jeho vín.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia