Talianske vinárstvo San Simone bolo založené vo Friuli rodinou Brisotto, ktorá vždy verila v mimoriadny enologický potenciál svojej krajiny a má viac ako storočné skúsenosti s výrobou vína.V súčastnosti vinárstvo vedie už štvrtá generácia – súrodenci Chiara, Anna a Antonio. Názvom San Simone vzdala rodina hold pamiatke ich pôvodu. Prvé historické sídlo vinárstva San Simone sa nachádzalo na ulici St. Simone, v meste Prata, oproti kostolu zo 14. storočia zasvätenému apoštolovi Šimonovi. Pán Gino Brisotto, prastarý otec súčasných majiteľov, dal začiatkom 20. storočia prvý a rozhodujúci impulz vinárstvu. Dobrodružstvo, ktoré sa začalo v historických pivniciach Brisotto v Prate sa neskôr sa presunulo do nových priestorov v Porcii, kde spoločnosť zrýchlila svoje tempo na ceste ku kvalite. Vinárstvo obhspodaruje 65 hektárov trvalo udržateľných viníc, ktoré sa rozprestierajú v regióne Friuli Venezia Giulia pod Friuli Grave Doc a Prosecco Doc. Veľmi dôležitý je pre nich ekologický prístup ku kultivácii a každodenným obchodným praktikám. Zelený projekt je iniciatíva ich spoločnosti, v rámci ktorej podporujú súbor akcií, správania a postupov, ktorými prispievajú k trvalej udržateľnosti životného prostredia. Ich vína sa vyznačujú čistými arómami, odrodovosťou a mimoriadnou jedinečnosťou. Vyrábajú ich pod 4 rôznymi radami: Prestige, Rondover, Tradition a Riserve.
Výrobná plocha: Niva, v obciach Azzano Decimo a Porcia.
Odroda: 100% Glera.
Vinice: 3.500 rastlín na hektár, čím sa získa 100 QL / ha.
Zber: Obdobie: II / IV týždeň v septembri.
Vinifikácie: drvenie a jemné lisovanie, biela fermentácia po dobu 10 dní v nádržiach z nerezovej ocele v kontrolovanej teplote (16-18 ° C), zrenie v nerezových tankoch.
Sparkling Process: re-fermentáciou v tlakových nádržiach asi 50 dní pri kontrolovanej teplote (14-16 ° C) až do dosiahnutia tlaku 6 bar. Hmota sa potom ochladí, zastaví
fermentácia a udržiava sa pri kontrolovanej teplote 8-10 ° C počas aspoň troch mesiacov.
Prosecco Perlae Naonis MAGNUM flaša v darčekovom balení
Výrobná plocha: Niva, v obciach Azzano Decimo a Porcia.
Odroda: 100% Glera.
Vinice: 3.500 rastlín na hektár, čím sa získa 100 QL / ha.
Zber: Obdobie: II / IV týždeň v septembri.
Vinifikácie: drvenie a jemné lisovanie, biela fermentácia po dobu 10 dní v nádržiach z nerezovej ocele v kontrolovanej teplote (16-18 ° C), zrenie v nerezových tankoch.
Výrobná plocha: Niva, v obciach Azzano Decimo a Porcia.
Odroda: 100% Glera.
Vinice: 3.500 rastlín na hektár, čím sa získa 100 QL / ha.
Zber: Obdobie: II / IV týždeň v septembri.
Vinifikácie: drvenie a jemné lisovanie, biela fermentácia po dobu 10 dní v nádržiach z nerezovej ocele v kontrolovanej teplote (16-18 ° C), zrenie v nerezových tankoch.
Sparkling Process: re-fermentáciou v tlakových nádržiach asi 50 dní pri kontrolovanej teplote (14-16 ° C) až do dosiahnutia tlaku 6 bar. Hmota sa potom ochladí, zastaví
fermentácia a udržiava sa pri kontrolovanej teplote 8-10 ° C počas aspoň troch mesiacov.
San Simone Perlae Naonis Millesimato Brut v limitovnej vianočnej edícii kombinuje kvalitu so štýlovým obalom. Každá fľaša je originál, neexistujú dve úplne rovnaké! Má svetlú, slamovo žltú farbu so zelenkavými odleskami, je skutočne jemné, delikátne a pretrvávajúce v perlení. Vôňa je komplexná so zvodnými a intenzívnymi ovocnými arómami, najmä jabĺk, hrušiek, narhúl, citrusov a tiež kvetinových tónov , ako vistéria, agát a ruža, s príjemným dozvukom tónov mandlí v cukre.
Pinot Grigio (Rulandské šedé) San Simonne Vôňa: delikátna, bohatá vôňa s tónmi agátu a divokej ruže a s nádychom citrusov a marhule. Chuť: suchá, svieža, guľatá, elegantná so sviežou kyselinkou.
Sauvignon z rady Prestige pochádzajúci z talianskeho vinárstva San Simone je jemné a ľahké víno. V chuti je aromatické so šťavnatou kyselinkou s dlhým a minerálnym záverom.
Slamovo sfarbené prosecco s vyváženou - ovocnou chuťou a pretrvávajúcim perlením. Oblasť: Friuli.Párovanie k jedlu: Ideálne k jemným morským plodom, ako aperitív alebo k predjedlám.
Výrobné zóny: kopce Conegliano a Vittori Veneto v provincii Treviso a v obci Porcia, lokalita Rondover.
Odroda: 100% Glera.
Vinice: Guyot, 4,000 koreňov na hektár, výťažok 110 ql / Ha.
Zber: Obdobie: I / II týždeň v septembri.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia