Rum Zacapa vznikol v roku 1976 pri príležitosti osláv 100. výročia založenia mesta Zacapa. Zacapa je mesto v Guatemale, ktoré sa nachádza približne 112 km od mesta Guatemala. Názov Zacapa pochádza z jazyka Nahuatl (aztécky) a znamená „na rieke trávy. Zacapa sa vyrába prvým lisovaním cukrovej trstiny na rozdiel od väčšiny rumov, ktoré sa vyrábajú z melasy. Je všeobecne uznávaná ako rum s najlepšou chuťou na svete. Za lahodnú chuť Zacapy vďačíme Master Blenderovi, ktorým je Lorena Vásquez, ktorá je skutočne zanietená pre umenie výroby prémiového rumu. Je jednou z mála žien master blenderov vo svete liehovín, kde tradične dominujú muži. Lorena je rodená Nikaragujčanka, ktorá má okrem odborných znalostí o rume aj bakalársky titul v odbore chémia a farmácia. Je o nej známe, že má expresívny charakter a špeciálny prístup k miešaniu. Využíva tie najlepšie ingrediencie, ktoré Guatemala ponúka. V roku 2015 bola zaradená medzi 25 najvplyvnejších žien podľa PEOPLE en Español.
FERMENTÁCIA
Na fermentáciu využívajú kmeň kvasníc získaných z ananásu, ktorý prináša do rumu neuveriteľné arómy a chute.
FĽAŠOVANIE,
plnenie a distribúcia prebieha v Mixco. Od suroviny po sklo je rum Zacapa integrovaný s komunitami v celej krajine, pretože sú veľmi hrdý na svoje guatemalské korene.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia