San Leonardo je vlajkovou loďou vinárstva. Ide o jedno z prvých Bordeaux cuvée vyrábaných v Taliansku. (vinártvo ho vyrába od roku 1982) Odrody Cabernet Sauvignon, Merlot a Carmenere zrejú samostatne. Výsledný blend zrie následne 18 až 24 mesiacoch v barikových sudoch. Vo vôni tohto vína môžeme objaviť arómy lesných plodov, tabaku či horkej čokolády. Chuť je plná a zaoblená.
Sassicaia je supertoskánec a vlajková loď vinárstva Tenuta San Guido. Tento ročník (2016) získal od najuznávanejšieho hodnotiteľa Roberta Parkera 100 bodov. Tento ročník je prirovnávaný k epickej vintage 1985. Bohaté víno plné ovocných tónov (sladké čerešne, ostružiny) ale aj sušených bylín a šalvie s príjemnou mineralitou a dobre zakomponovaným sudom. Sassicaia vyzrieva 24 mesiacov vo francúzskych barikoch a ďalších pár mesiacov vo fľaši.
Vlajková loď vinárstva Tenuta San Guido Sassicaia ročník 2018. Bohaté víno plné ovocných (slivka) a florálnych tónov s príjemnou mineralitou a dobre zakomponovaným sudom. Sassicaia ročník 2018 vyzrieva 19 mesiacov vo francúzskych barikoch (z toho boli 2/3 nové sudy) a ďalších pár mesiacov vo fľaši.
Víno Sassicaia je vlajkovou loďou vinárstva Tenuta San Guido. Ročník 2019 je jedným z najkrajších a najvyváženejších ročníkov Sassicaia, aké tu za posledné desaťročie boli. Spája precíznosť ročníka 2016 s plnosťou ovocia ročníka 2015.
Sassicaia je supertoskánec a vlajková loď vinárstva Tenuta San Guido. Tento ročník (2021) získal od najuznávanejšieho hodnotiteľa Roberta Parkera 100 bodov. Tento ročník je prirovnávaný k epickej vintage 1985. Bohaté víno plné ovocných tónov (sladké čerešne, ostružiny) ale aj sušených bylín a šalvie s príjemnou mineralitou a dobre zakomponovaným sudom. Sassicaia vyzrieva 24 mesiacov vo francúzskych barikoch a ďalších pár mesiacov vo fľaši.
Cabernet Franc pochádzajúci zo slovenského vinárstva Tajna, z vinohradu Sari. Má krásnu, tmavú rubínovo červenú farbu. V intenzívnej aromatike dominujú tóny bobuľového ovocia, s jemným náznakom mäty a eukalyptu.
Pinot Noir Mimuét pochádzajúce z talianskeho vinárstva Alois Lageder je víno granátovo čerevenej farby s rubínovým leskom. Vo vôni nájdeme jemné ovocno korenenisté arómy. V chuti je stredne plné, elegantné a svieže, s ľahkými a hodvábnymi trieslovinami.
Tignanello 2017 má intenzívnu červenú farbu. Vo vôni je pozoruhodný svojou komplexnosťou. Tóny zrelého červeného ovocia ako sú čerešne konzervované v liehovinách, višne, maliny a slivky dopĺňajú jemné korenisté arómy ako klinček a sladké drievko. Komplexný buket dopĺňajú sladké balzamové tóny mätovej čokolády. Na poschodí je bohaté, plné a živé s pružnými tanínmi. Má peknú a dlho pretrvácajúcu dochuť.
V ročníku 2018 dominuje zrelé ovocie, čerešne, višne dobre vyvážené vanilkou a jemným korením. Chuť je plná a vyvážená. Dochuť je pikantná, ale veľmi jemná dominujú zamatové taníny, ktoré sa budú postupom času zjemňovať. Víno je vhodné na pitie už teraz a má potenciál archivácie 15-20 rokov.Oblasť : Tuscany
Tento Cabernet Sauvignon Emblem z Kalifornie (Napa Valley) poskytuje plné telo a krásne čuroriedkové a černicové vnemy. Jablčno-mliečne kvasenie ako aj zrenie prebiehalo vo francúzkych dubových sudoch (2/3 nové sudy).
Veľmi peklný Cabernet Sauvignon Oberon ročník 2016 z Napa Valley s tónmi čiernych čerešní a dotykom kandizovaných černíc a korenia. Odporúčame podávať k steakom, pokrmom z kačacieho a jahňacieho mäsa.
Clos Saint Denis Grand Cru Pinoit Noir pochádzajúci z francúzskeho vinárstva Louis Jadot má krásnu rubínovočervenú farbu. Je to elegantné víno, s výraznou vôňou čerešní, čiernych ríbezlí, jahôd ale aj korenia. Má stredne plné telo so silnými a zároveň jemnými trieslovinami.
Konštantná kvalita, hĺbka, komplexnosť a elegancia Flaccianella z neho robí jeden z najlepších mokov pochádzajúcich z polôh v oblasti Panzana, v srdci Chianti Classico.
Prísne selektované hrozno z 30- a viac ročných výsadieb sangiovese rozprestierajúcich sa v nadmorskej výške 400 m. n. m. na svahoch s juho-západnou expozíciou a vápencovo-hlinitým podložím po ukončení procesu vinifikácie vyzrieva 16 - 18 mesiacov v nových francúzskych barikoch z Allier a ďalších najmenej 12 mesiacov vo fľaši, aby dalo vznik tomuto prekrásnemu vínu.
Guidalberto je po Sassicaia druhé víno Tenuta San Guido.
Bohaté víno plné ovocných tónov (čerešne, bobuľové ovocie) s príjemnou mineralitou a dobre zakomponovaným sudom. Guidalberto vyzrieva 15 mesiacov vo francúzskych barikoch a ďalších pár mesiacov vo fľaši. Oproti Sassicaia je to víno, ktoré dosiahne svoj potenciál skôr.
Vo vôni tohto Merlotu môžeme nájsť korenisté, slivkové arómy a bobulové ovocie.
Chuť je hodvábna s tónmi horkej čokolády.
Vychutnajte si toto víno s pečeným hovädzím mäsom, pečenou kačkou alebo s tvrdým syrom.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia