Alibernet z ELESKA bol zbieraný pri cukornatosti 23 stupňov NM. Po šetrnom spracovaní hrozna nasledovala kryomacerácia pri teplote 4 stupne Celsia po dobu 5 dní. Nasledovalo riadené kvasenie. Toto víno zrelo po dokvasení 10 mesiacov v dubových sudoch.
Barikový Alibernet z Južnoslovenskej vinohraníckej oblasti. Suché víno s prívlastkom výber z hrozna. V aróme nájdeme tóny grafitu, fialiek a nedozretých makovíc. Plná chuť je pretkaná šťavnatosťou kôstkovín, čiernych ríbezlí a horkou čokoládou.
Pinot Noir Mimuét pochádzajúce z talianskeho vinárstva Alois Lageder je víno granátovo čerevenej farby s rubínovým leskom. Vo vôni nájdeme jemné ovocno korenenisté arómy. V chuti je stredne plné, elegantné a svieže, s ľahkými a hodvábnymi trieslovinami.
Tignanello 2017 má intenzívnu červenú farbu. Vo vôni je pozoruhodný svojou komplexnosťou. Tóny zrelého červeného ovocia ako sú čerešne konzervované v liehovinách, višne, maliny a slivky dopĺňajú jemné korenisté arómy ako klinček a sladké drievko. Komplexný buket dopĺňajú sladké balzamové tóny mätovej čokolády. Na poschodí je bohaté, plné a živé s pružnými tanínmi. Má peknú a dlho pretrvácajúcu dochuť.
Tento Cabernet Sauvignon Emblem z Kalifornie (Napa Valley) poskytuje plné telo a krásne čuroriedkové a černicové vnemy. Jablčno-mliečne kvasenie ako aj zrenie prebiehalo vo francúzkych dubových sudoch (2/3 nové sudy).
Toto Chardonnay z Chateau Rúbaň bolo vyrobené kombináciou moderných a tradičných postupov. Alkoholové kvasenie prebiehalo v reduktívnom prostredí s regulovanou teplotou. Po dokvasení 40 % z objemu zrelo 5 mesiacov v drevených sudoch na kvasničných kaloch metódou „sur lie“. Vďaka nej víno získalo bohatšie sekundárne arómy, telo a štruktúru. Na záver boli oba podiely vína spojené do jedného.
BIO Chardonnay z rodinného vinárstva Mátyás. Hrozno použité na výrobu tohto vína pochádza zo Strekovského rajónu, obec Nová Vieska. Filozofia vinárstva Mátyás :
„To, čo vytvorila príroda, je vždy lepšie ako to, čo bolo vytvorené umelo."
Chateau Palmer Margaux je víno hustej rubínovo-fialovej farby. Odhaľuje sladké arómy sladkého drievka, kávy, toastu, sliviek, čiernych čerešní a korenia, ktoré prechádzajú do celého tela s krásne ovocným a jemne hodvábnym povrchom.
Toto zaujímavé polosuché cuvée z vinárstva Chataeu Rúbaň D´Balance obsahuje 80% odrody Devín a 20% Chardonnay. Vo vôni môžeme objaviť muškátové arómy či kandizované ovocie. Chuť je stredne plná s dotykom vanilky.
Víno Clos de Los Siete, ročník 2017 so známej argentínskej oblasti Mendoza má výraznú arómu zrelých plodov a odráža zrelosť zberaných hroznových bobúľ. Korenistosť tohto cuvee odhalí Malbec, ktorý je hviezdou tohto vína.
Tradičná odroda Tepranillo je základom Coronas, obohateného malým množstvom Cabernet Sauvignon. Farba je intenzívna, jasná červená. Chuť je bohatá a komplexná s dlhou ovocnou dochuťou.Vôňa je intenzívna, prevládajú kvetinové arómy, arómy čučoriedok a černíc spolu s klinčekmi a toastovými tónmi. V chuti je šťavnaté s hladkými trieslovinami vďaka vyzrievaniu v dubovom sude.
Má slamovožltý farebný odtieň, vo vôni je príťažlivá medová ovocná nota hrušiek, broskýň i manga. Je to lahodné víno, v chuti plné zrelého exotického ovocia, ktoré láka svojou ľahkosťou i osviežujúcou šťavnatosťou. Príjemný celkový dojem umocňuje zvyškový cukor, ktorý je v harmónii s hladkými nevtieravými kyselinami.
Výroba tohto cuvée začala samostatným spracovaním odrody Semillon pri cukornatosti 21,5 °NM a odrody Sauvignon v dvoch termínoch pri cukornatosti 19,5 °NM a 22 °NM. Pri spracovaní sme kládli veľký dôraz na šetrné odstopkovanie a lisovanie hrozna. Odkalený mušt kvasil za pomoci ušlachtilých kvasiniek pri nízkej teplote 12 °C. Časť vína odrody Semillon vyzrievala v nových barikových sudoch po dobu 3 mesiacov.
Mohutný Dunaj z Čajkovskej Deberči, ktorý svoj charakter čerpá z redukovaného a prezretého hrozna. Mesiac nakvášal na kadi a dva roky zrel v drevených sudoch. Lekvárové tóny sú doplnené šťavnatou chuťou lesného ovocia. Mineralita v dochuti je znakom tufového podložia vulkanického pôvodu
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia