Vlajková loď vinárstva Tenuta San Guido Sassicaia ročník 2018. Bohaté víno plné ovocných (slivka) a florálnych tónov s príjemnou mineralitou a dobre zakomponovaným sudom. Sassicaia ročník 2018 vyzrieva 19 mesiacov vo francúzskych barikoch (z toho boli 2/3 nové sudy) a ďalších pár mesiacov vo fľaši.
Sekt so svetlým zelenožltým sfarbením a bohatým perlením. Elegantné, plné a súčasne šťavnaté cuvée osloví výraznou chuťou jabĺk, mladých hrušiek a egrešov. Dlhá osviežujúca dochuť zanecháva na jazyku stopy limetiek, podfarbené
kúskami lieskových orechov a kandizovanými broskyňami.
Merlot jasnej bordovo červenej farby s výraznou vôňou ovocia, kde dominuje bohatá nota borievok, sušených fíg a prezretých kandizovaných čerešní. Toto víno zrelo v nových dubových sudoch, vďaka čomu dostalo buket s notami kávy a tmavej čokolády. Mohutná chuť s pôsobivým alkoholom a sladkými suchými tanínmi zanecháva na podnebí nádhernú stopu čučoriedok s nádychom sliviek a tabaku.
Miguel Torres Celeste Reserva. Farba je tmavá, granátovo červená. Vo vôni je intenzívne ovocné a zrelé s arómou ostružinového džemu so zmyslovými tónmi sušených sliviek a elegantným nádychom spáleného duba. Chuť je zamatovo hebká, pevná, mäsitá a vykazuje úžasnú dĺžku.
Víno vyrobené z odrôd vysadených v srdci Valpolicella tradičným Veronským spôsobom. Hrozno sa zhruba mesiac suší v debnách kde stráca cca 10% hmotnosti. Vyzrievanie vo veľkých slavonskych sudoch cca 1,5 roka. Použité odrody: 30% Corvina Veronese, 30% Corvinone, 30% Rondinella, 10% Rossignola, Oseleta, Negrara, Dindarella.
Villa Pogio Salvi Brunello di Montalcino Riserva - Brunello intenzívnej rubínovo červenej farby s granátovými tónmi. V intenzívnej vôni môžeme nájsť balzamikové tóny, tabak, sladké drievko a kávy.
Volpaia Citto, IGT, BIO na podnebí je hodvábne a bohaté, s intenzívnou čerešňovou príchuťou s hladkým a vyváženým záverom. Výborné základné toskánske červené víno vyzrievajúcej v nerezovej oceli, a z časti v barikových sudoch.
Volpaia Coltassala Gran Selezzione je v chuti je to dobre štruktúrované a komplexné víno s elegantným nádychom s tónmi vanilky, kakaa a ovocia, podporené zrelými, jemnými tanínmi a dobre integrovaným tónom dreva s dlhotrvajúcim záverom.
Volpaia Il Puro Volpaia Chianti Classico - vôňa je mimoriadne elegantná a charakterizovaná sviežimi tónmi čerešní a fialiek typickými pre túto oblasť, sprevádzané náznakmi vanilky a kakaa.
Lodovico (nesie meno po Lodovico Antinor) je "super toskánec" a zároveň vlajková loď vinárstva Tenuta Di Biserno. Ide o cuveé z odrôd Cabernet Franc a Petit Verdot. Na výrobu tohto vína je použité hrozno so samostatnej parcely vinárstva Tenuda Di Biserno. Vyrába sa len vo výnimočných ročníkoch a v obmedzenom množstve (cca 6 000 fliaš)
Bohaté víno plné ovocných tónov (tmavé lesné ovocie, ostružiny) s jemným korením, kakaom a dobre zakomponovaným sudom
Gewürztraminer pochádzajúci z talianskeho vinárstva Alois Lageder, patrí k najobľúbenejším bielym odrodám v Alto Adige. Za svoj charakter vďačí kombinácii hrozna z dvoch vinohradníckych oblastí - teplé miesta v okolí Termena dodávajú vínu substanciu, telo a sladkosť, kým vyššie a chladnejšie miesta vo Valle Isarco mu dodávajú sviežosť, jemnosť a jemnú aromatickú štruktúru.
V ročníku 2018 dominuje zrelé ovocie, čerešne, višne dobre vyvážené vanilkou a jemným korením. Chuť je plná a vyvážená. Dochuť je pikantná, ale veľmi jemná dominujú zamatové taníny, ktoré sa budú postupom času zjemňovať. Víno je vhodné na pitie už teraz a má potenciál archivácie 15-20 rokov.Oblasť : Tuscany
Chocolate Block je cuvée z odrôd Syrah (73%); Cabernet Sauvignon (12%); Grenache Noir (10%); Cinsault (4%) a Viognier (1%). Väčšina Syrah, Grenache Noir, Cinsault a Viognier pochádza z Swartlandu kde sú jedinečné pestovateľské podmienky s hlbokými koreňmi, čo prispieva k optimálnej koncentrácii farby, chuti a tanínov.
Bründlmayer: Grüner Veltliner Langenloiser Loiserberg 1ÖWT je svetložltej farby so zelenými odleskami. Je to harmonické víno so stredným telom, veľmi šťavnaté s ovocnými arómami a peknou dĺžkou.
Víno bolo vyrobené modernou maceráciou so suchým ľadom, čím sme zabezpečili rýchle ochladenie a zachovali ovocnosť odrody, ktorá je typická pre toto víno. Macerácia prebiehala 4 hodiny. Kvasenie prebiehalo pod kontrolou čistých kultúr vínnych kvasiniek pri teplote 15 °C. Mladé víno ďalej vyzrievalo v nerezových tankoch.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia