Talianske rodinné vinárstvo Tedeschi sídli v Pedemonte di Valpolicella a môže sa pochváliť s takmer 400 ročnou históriou s výrobou vína.
Prioritou vinárstva je starostlivosť o vinohrady v ktorých môžeme nájsť odrody Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Rossignola, Oseleta, Negrara a Dindarella.
Vinohrady sa nachádzajú na polohách La Fabriseria, Monte Olmi, Tenuta Manternigo a Lucchini. Produkcia sa samozrejme zameriava na výrobu Valpolicella vín (Valpolicella, Recioto, Amarone) a Soave.
Červené, suché víno vyrobené sušením hrozna a následne fermentáciou z odrôd 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella 10% Rossignola, Oseleta, Negrara, Dindarella, Croatina a Forselina. Hrozno pochádza z vinice Monte Olmi s juho-západnou orientáciou. Tento vynohrad má 2,5 hektára a je umiestnený na terasách vďaka čomu je zabezpečené výborné odvodnenie v prípade silných zrážok
Amarone Della Valpolicella Marne 180 DOCG z talianskeho vinárstva Tedeschi, je cuvée, vyznačujúce sa typickou vôňou intenzívneho červeného ovocia, nakladaných sliviek a hrozienok, doprevádzané tónmi mandľového oleja a marcipánu.
Pinot Grigio delle Venezie je vo vôňi intenzívne ovocné a komplexné biele víno, s akcentmi bieleho ovocia, najmä hrušky a jablka. Má stredne plné telo so živým pikantným záverom a arómami, ktoré sa odrážajú vo vôni.
Soave vyrobené reduktívne z dvadsaťročného vinohradu odrody Garganega vysadenej na vulkanických pôdach. (vo víne je cítiť vyššiu mineralitu) Vôňa je čistá, ovocná. Môžeme v nej objaviť sušené ovocie či mandle. Pekné telo s príjemnými kyselinkami.
Červené, suché víno vyrobené s dôrazom na terroir oblasti La Fabriseria. Vyrába sa z vinohradov s vysokou redukciou hrozna z odrôd 35% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella 5% Oseleta Vôňa je plná čerešní, čiernych ríbezlí a sliviek doplnená svieťou mineralitou a vanilkou. Chuť je plná, štrukturovaná s príjemnou kyslosťou.
Víno vyrobené z odrôd vysadených v srdci Valpolicella tradičným Veronským spôsobom. Hrozno sa zhruba mesiac suší v debnách kde stráca cca 10% hmotnosti. Vyzrievanie vo veľkých slavonskych sudoch cca 1,5 roka. Použité odrody: 30% Corvina Veronese, 30% Corvinone, 30% Rondinella, 10% Rossignola, Oseleta, Negrara, Dindarella.
Červené, suché víno vyrobené špeciálnou technológiou Ripasso - časť už vyrobeného vína Valpolicella sa nechá nakvášať na šupkách z mladého Amarone. Hrozno použité na výrobu tohto vína sa zbieralo z vinohradov nachádzajúcich sa na morských kopcoch v oblasti Valpolicella
Červené, suché víno vyrobené sušením hrozna a následne fermentáciou z odrôd 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella 10% Rossignola, Oseleta, Negrara, Dindarella. Hrozno pochádza z vinohradov rôznych polôh v priemernom veku 20 rokov. Vôňa je plná sladkých ríbezlí, čučoriedok a vanilky.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia