Vinárstvo Zardetto založil Pino Zardetto v roku 1969, avšak základy siahajú do roku 1900, kedy už rodina Zardetto vyrábala vína vynikajúcej kvality. Vinárstvo sa nachádza sa v samom srdci slávneho územia Prosecca medzi Coneglianom a Valdobiadene. Zardetto ponúka široký sortiment šumivých vín rôznych štýlov. Vína, ktoré vyrábajú, sú mimoriadne živé, farebné, esteticky príjemné a veľmi moderné.
Produkcia sa pohybuje okolo 2 miliónov fliaš ročne. Jasná vízia a poslanie dáva tomuto vinárstvu veľmi špecifický ráz. „Proces výroby prosecca riadime striktne, hľadáme nové identity a chute vychádzajúce z tradícií a terroir,“ sú slová samotného majiteľa. Sú tu hrdí na predkov, ktorí začali rodinný biznis a navyše k nemu dodali inovatívne postupy a technológie. Po desaťročia pestujú vinič na svojich viniciach a zachovávajú cenné tajomstvá uzavreté v terroir tejto kúzelnej oblasti. Vinice sú topograficky umiestnené vo vysokých kopcoch provincie Treviso
Hroznu Glera sa darí v najhistorickejšej oblasti Prosecco: Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG. Táto čarovná krajina blízko Benátok produkuje tie najelegantnejšie a najušľachtilejšie vína vďaka svojim strmým vysokým viniciam, výraznej pôde a jedinečnej mikroklíme.
Oblasť označená ako Prosecco DOC sa nachádza medzi Dolomitmi a Benátkami, je to veľké územie chránené majestátnymi alpskými štítmi a pohladené vánkami od Jadranského mora. V tejto komplexnej mozaike kopcov Zardetto zručne vyberá hrozno a mieša ho, aby vytvoril klasické vína plné charakteru.
Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore Extra Dry DOCG pochádzajúce z talianskeho vinárstva Zardetto, vzniklo spojením najmenej 85% odrody Glera a zvyšných 15% biele odrody Pinot Bianco a Chardonnay. Hrozno pochádza z vysokohorských viníc v historickej oblasti Conegliano Valdobbiadene DOCG.
Prosecco Conegliano Valdobbiadene Rive di Ogliano Tre Venti Extra Brut - jedinečné Prosecco určené aj pre najnáročnejšie jazýčky. Bublinky stúpajú na povrch nepretržite a neúnavne.
Vino Spumante Porta Monticano Millesimato Brut je príjemné a ľahké, biele šumivé víno, pochádzajúce z oblasti Veneto. Víno je vyrobené z odrôd Glera, Verdiso, Incrocio Manzoni a Boschera. Kvôli odrodovému zloženiu (a legislatíve) sa Prosecco nazývať nemôže. Názov "Porta Monticano", tiež známy ako "Porta del Leone" ("Levia brána"), je daný jednou z hlavných brán starovekého múru obklopujúceho stredoveké mesto Conegliano.
Zardetto Prosecco Brut ponúka multisenzorický zážitok, ktorý počnúc chuťou zapája všetky zmysly s nezabudnuteľným chuťovým zážitkom. Hrozno pochádza z viníc v provinciách Benátky a Treviso. Chuť je vyvážená a perzistentná, s príjemnými kyselinkami po citrusoch a zelenom jabĺčku.
Zardetto Prosecco Brut ponúka multisenzorický zážitok, ktorý počnúc chuťou zapája všetky zmysly s nezabudnuteľným chuťovým zážitkom. Hrozno pochádza z viníc v provinciách Benátky a Treviso. Chuť je vyvážená a perzistentná, s príjemnými kyselinkami po citrusoch a zelenom jabĺčku.
Zardetto Vivus je harmonické šumivé víno s jemnou vôňou a príjemnou ovocnou chuťou. Vzniklo spojením odrôd Glera, Chardonnay a Moscato. Hrozno pochádza z viníc v severovýchodnej časti Veneta. Vinič s priemerným vekom 30 rokov rastie na štrkovej, železito-kremičitej pôde.
Rizolo pochádzajúce z talianskeho vinárstva Zardetto je nefiltrované, jemne korenisté víno s výraznou kyselinkou a zamatovou textúrou. Je to tradičné Prosecco vyrábané metódou, ktorá sa používala až do 70. rokov minulého storočia. Naturálne nefiltrované víno, pri ktorom druhotné kvasenie prebieha priamo vo fľaši. Kvasinky po ukončení kvasenia klesajú ku dnu, a zostávajú tak po celý čas v kontakte s vínom.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.OkNieZásady ochrany súkromia